NOTW
0

Abramovič sprema ponudu za Kaku

Totalsport
Kaka (Foto: AP)
Kaka (Foto: AP)
Roman Abramovič, vlasnik Chelseaja, aktuelnog engleskog nogometnog prvaka i osvajača FA Cupa, nagradit će svog trenera Carla Ancelottija dovođenjem brazilskog playmakera Kake, piše News of the World.

Ancelotti je veliki obožavatelj igre Kake, kojeg je trenirao u Milanu između 2003. i 2009. godine, pa tako londonski tabloid dodaje da je najveća želja italijanskog stratega za sljedeću sezonu upravo 28-godišnji Brazilac.

Kaka je prošlog ljeta odbio transfer u bogati Manchester City i potpisao za Real Madrid u transferu vrijednom 69 miliona eura, ali u prvoj sezoni u dresu “kraljevskog kluba” nije impresionirao.

Kaku su sitne povrede omele u njegovim najboljim izdanjima, pa je tako u 25 odigranih utakmica u španskom prvenstvu upisao osam golova i sedam asistencija, te nije opravdao novac uložen u njega za razliku od druge Realove zvučne prinove, Cristiana Ronalda (26 golova i 11 asistencija u Primeri).

NOTW navodi da je Chelseajev vlasnik spreman platiti oko 47 miliona eura za kupnju najboljeg nogometaša svijeta iz 2007. godine (u izboru FIFA-e) kojeg ugovor s Realom veže do 2015. godine.

Presudnu ulogu u Kakinom ostanku ili odlasku mogao bi odigrati epilog španskog prvenstva u kojem će Real ostati kratak za krunu pobjedi li Barcelona u posljednjem kolu Valladolid kod kuće. Tada će posve izgledno doći do smjene trenera Manuela Pellegrinija i dolaska Josea Mourinha, što bi Kaku moglo gurnuti ka Stamford Bridgeu pod okrilje njegovog bivšeg trenera iz Milana, navode u NOTW-u.