Nova pojačanja Chelseaja
0

Abramovič sprema 50 miliona funti za Cesca Fabregasa

Totalsport
Roman Abramovič (Foto: AFP)
Roman Abramovič (Foto: AFP)
Prije nekoliko dana je londonski Chelsea još jednom dokazao koliko voli trošiti novac na pojačanja, pa su tako za ukupno 85 miliona eura kupili nogometaša Liverpoola Fernanda Torresa i Benfice Davida Luiza.

Takve radnje u januarskom prijelaznom roku su bile tim čudnije jer je zadnja fiskalna godina, koja se u Engleskoj obračunava od 1. jula jedne do 30. juna iduće godine, označila Chelseaju nešto veći minus od 80 miliona eura.

No, vlasnik Roman Abramovič je bez problema iskeširao baš takvu količinu novca koliki je minus, a The Sun u utorak navodi da će se naljeto nastaviti takva potrošačka politika kluba.

Naime, Chelsea je spreman upustiti se u borbu s Barcelonom za 23-godišnjeg veznog igrača Arsenala Cesca Fabregasa. Španski reprezentativac, koji je dijete Barcelone gdje, pak, nikada nije dočekao profesionalnu promociju, mnogo je puta bio povezivan s povratkom u Kataloniju, a pitanje je hoće li cifra od 50 miliona engleskih funti promijeniti njegov i stav njegovog menadžerskog tima. Toliko je trenutno Chelsea spreman ponuditi na kraju aktuelne sezone.