Nogomet
4

Abidal: Tražio sam da me stave u induciranu komu, ali nisam razmišljao o smrti

Totalsport
Eric Abidal (Foto: AFP)
Eric Abidal (Foto: AFP)
Francuski nogometaš Eric Abidal vratio se na nogometni travnjak godinu dana nakon što je bio podvrgnut transplataciji jetre, čime je motivirao, ali i zaprepastio mnoge oko sebe.

Ljekari nisu mogli vjerovati koliki prag boli ima bivši francuski reprezentativac, dok su neki od njegovih poslodavaca priznali da nisu očekivali Abidalov povratak na travnjak. S druge strane, Abidal tvrdi da nikada nije razmišljao o smrti.

"Nikada nisam pomislio na najgore, jer znam da je sve u Božjim rukama. On odlučuje", veli Abidal, te nastavlja;

"Mnogo sam propatio. Sjećam se posebno jedne nedjelje kada nisam mogao podnijeti bol. Tražio sam da me stave u induciranu komu. Spominje se jedna jedina operacija, međutim ja sam ih imao četiri ili pet u vrlo kratkom vremenu. Transplatacija jetre je bila konačna operacija. Izgubio sam 19 kilograma tokom liječenja", otkrio je za francusku televiziju TF1 Abidal.

"Nakon četvrte operacije ljekari su mi rekli da sam imao jako puno tekućine u želucu, te da ne mogu vjerovati kako mogu podnositi toliku bol. Drago mi je da je to sada iza mene", zaključio je Abidal.

Podsjetimo, Abidal se vratio na travnjak prije desetak dana u utakmici protiv Mallorce. Ušao je u igru u 70. minuti, te zaradio ovacije cijelog Nou Campa.