Nogomet
0

Abel Balbo: Džeko zaslužuje poređenje s Batistutom, njegov kvalitet je neosporan

Klix.ba
Abel Balbo
Abel Balbo
Bivši napadač Rome Abel Balbo pohvalno je govorio o kapitenu reprezentacije BiH i napadaču Vučice Edinu Džeki te ga je uporedio sa svojim sunarodnjakom, također bivšim napadačem Vučice Gabrielom Batistutom.

Džeko je u Seriji A nakon 10 odigranih kola postigao 10 golova te je izjednačio Batistutin rekord. Osim toga, on se nalazi u sjajnoj formi i veoma je važan nogometaš rimskog kluba.

"Ono što je Džeko dosad pokazao dokaz je njegovog neospornog kvaliteta. Ne govorim samo o golovima, nego i o asistencijama kojim pomaže ekipi da pobjeđuje. Postoji vrijeme kada je postizanje pogodaka lako za napadače, ali je Edin dao golove protiv Intera i Napolija, a postigao je i odlučujuće pogotke protiv Sasuola. On će i dalje postizati važne golove, na pravom je putu. U posljednjih nekoliko utakmica je napravio stvari koje ranije nije mogao, stvari koje napadač mora raditi", izjavio je Balbo.

Nekadašnji nogometaš je bh. reprezentativca uporedio s Batistutom.

"Džeko pomaže Romi i zaslužuje da ga poredimo s Batistutom, iako su njihove karakteristike različite. Džeko je sve bolji, ispravno je ukazati mu povjerenje", završio je Balbo.