I sama se iznenadila
9

VIDEO / Abby Wambach daje golove čak i kada to ne namjerava

Totalsport
Abby Wambach
Abby Wambach
Američka nogometna reprezentativka Abby Wambach u prijateljskoj utakmici protiv Australije u Coloradu je potpisala pogodak ni kriva ni dužna.

Sjedinjene Američke Države pobijedile su u toj utakmici sa 6-2. Kod rezultata 2-2 u 53. minuti, Alex Morgan je tukla s ruba kaznenog prostora, a Abby Wambach se našla na putu lopti prema golu. Nastojala je izmaknuti nogu kako ne bi zaustavila udarac. Ali, nije to stigla učiniti, lopta je pogodila u nogu, jako promijenila smjer i otišla visoko u zrak, te je nakon jednog odskoka ušla u mrežu.

Tako je 32-godišnja Abby Wambach postigla jedan od rijetkih golova u svojoj karijeri za koje se može reći da su bila čista slučajnost.

Wambach, dvostruka olimpijska pobjednica s američkom reprezentacijom 2004. u Ateni i ove godine u Londonu, vrsni je strijelac. Na ovogodišnjem olimpijskom turniru na Igrama u Londonu zabila je pet golova u šest utakmica. Ukupno na svom kontru ima 147 pogodaka u 191 nastupu za američku reprezentaciju, i sada joj apsolutna rekorderka, legendarna Mia Hamm, bježi za samo 12 golova.

Wamvach je pet puta u karijeri primila nagradu za najbolju američku nogometašicu godine, uključujući i zadnje dvije godine.