Nogomet
52

Abate moli Ibrahimovića da mu pomogne da dođe u PSG

Totalsport
Ignazio Abate (Foto: AFP)
Ignazio Abate (Foto: AFP)
U posljednje vrijeme je stvoren itekako čvrst most između talijanskog ligaša Milana i francuskog PSG-a. Također, u tom pogledu svi putevi vode prema Parizu.

U PSG-u je trenutno sportski direktor Leonardo, nekadašnji Milanov as. Prvi trener je Carlo Ancelotti, ne tako davno uspješni trener Milana, a prošlogodišnji najčvršći stupovi Milanove igre, Zlatan Ibrahimović i Thiago Silva, danas su glavne uzdanice pariskih navijača. Takvo stanje izgleda želi iskoristiti i 26-godišnji talijanski reprezentativac i igrač Milana Ignazio Abate koji žudi za odlaskom sa San Sira i dolaskom u PSG.

"Navodno je vapio u telefonskom razgovoru svog prijatelja Ibrahimovića da mu sredi dolazak u PSG", otkriva Corierre dello Sport, a prenose i mnogi drugi talijanski mediji.

Šta god bilo od ove priče, definitivno je došlo vrijeme kada nije poželjno biti igrač Milana iz kojeg nogometaši posljednjih mjeseci isključivo odlaze. Trenutno je Milan tek na 15. mjestu tabele Serie A. PSG je za njih, igrače Milana, očigledno u ovom trenutku obećano tlo.