Londonski Chelsea
0

60 miliona funti za Zlatana Ibrahimovića?

Totalsport
Taman kad je predsjednik Intera Massimo Moratti izjavio da Zlatan Ibrahimović više nije na prodaju, iz londonskog Chelseaja su spremni platiti odštetu za Šveđanina... Tako barem tvrdi News of the World, koji u današnjem broju donosi i ekskluzivnu izjavu 28-godišnjeg nogometaša.

Ispada da je Carlo Ancelotti odlučio ići do kraja da bi dobio Interovu zvijezdu. Na njegovo insistiranje Roman Abramovič spreman je platiti Morattiju 50 milijuna funti u novcu, te tome pridodati Ricarca Carvalha i Deca. Oni bi zaokružili iznos odštete na 60 milijuna funti, što upravo odgovara postavljenoj Morattijevoj cijeni od 70 milijuna eura.

Talijan je, međutim, u subotu izjavio da bi prodao Ibrahimovića da mu je do početka priprema ponuđeno 70 milijuna eura, te da prodaja više ne dolazi u obzir.

News of the World piše da će sam Ibrahimović tražiti od Morattija da razmotri ponudu, te o njoj razgovarati i s trenerom Joseom Mourinhom.

Chelsea krajem sljedeće sedmice putuje na turneju (četiri utakmice) u Sjedinjene Države. Za Ibrahimovića su već, navodi isti izvor, rezervirali mjesto u avionu.

  • Potpuno sam svjestan da me Chelsea želi potpisati. Naravno, to je vrlo laskavo. Chelsea je jedna od najvećih momčadi u Evropi, a Premier liga jedno je od najboljih natjecanja na svijetu - rekao je Ibrahimović dodavši:

  • Novac nije najvažnija stvar. Odluku ću donijeti na osnovu onoga što je za mene najbolje. Moram razmisliti hoću li se uspjeti nametnuti u novoj ligi, u novom klubu.

Realizira li se transfer, Zlatan će postati uvjerljivo najskuplji nogometaš Chelseaja u historiji. Njegova će odšteta u tom slučaju biti dvostruko veća od one koju je Abramovič isplatio za Andrija Ševčenka Milanu prije tri godine (30 milijuna funti).