Mali nogomet
0

17. memorijal "Asim Ferhatović Hase" uz selekcije iz BiH i susjedstva

FENA
Međunarodni novogodišnji malonogometni turnir "Asim Ferhatović Hase" u svom 17. izdanju bit će odigran 26. i 27. decembra u Sarajevu. Tradicionalni turnir, koji organiziraju FK Vratnik i Nogometni savez Bosne i Hercegovine, igra se u znak sjećanja na jednog od najboljih bosanskohercegovačkih nogometaša svih vremena.

Na dvodnevnom turniru, koji će biti igran u maloj dvorani KSC Skenderija, sudjelovat će osam ekipa podijeljenih u dvije grupe.

U A-grupi će igrati Selekcije Legee, Borca (Banja Luka), Splita i Sarajeva, dok su B-grupi Željezničar, Vratnik, Selekcija Budve i Selekcija amatera Srbije.

Predsjednik Organizacionog odbora i načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić na pres konferenciji je naglasio, da će turnir okupiti vrhunske ekipe iz regiona, te da čemu će je i ove godine zadržati visoki rejting.

Pokrovitelji memorijala su Federano i Kantonalno ministarstvo kulture i sporta, Kanton Sarajevo, Grad Sarajevo i Općina Stari grad.

U uvodnom susretu Memorijala snage će 26. decembra u 10.00 sati odmjeriti branitelj naslova Selekcija Legea i Borac.

Pobjednici grupa igrat će u finalu, dok će se za treće mjesto boriti drugoplasirane ekipe. Pobjednik turnira osvojit će nagradu od 3.000 KM, drugoplasiranoj ekipi će pripasti 2.000 KM, a trećeplasiranoj 1.000 KM.