Stroga pravila firme
0

1.200 Engleza ne smije javno bodriti reprezentaciju na SP-u

Sarajevo-x.com
Izgleda da neki engleski navijači neće moći podržati nacionalni tim za vrijeme Mundijala u Južnoafričkoj Republici onako kako žele. Šefovi kompanije "Bolton at Home“ zabranili su svojim uposlenicima da za vrijeme Svjetskog prvenstva na vlastite automobile kače engleske zastave.

Osoblje kompanije, njih oko 1.200, za vrijeme Mundijala moraju biti neutralni kako bi se prema klijentima odnosili sa poštovanjem i bez diksriminacije.

Zabrana kačenja zastava se odnosi na službena i privatna vozila. Pored toga, uposlenici neće moći ni u kancelarijama isticati zastave domovine, lijepiti naljepnice, postere i slično.

Kako telefonski računi ne bi bili visoki, šefovi su uposlenicima zabranili i korištenje mobilnih telefona u svrhu provjere rezultata.

"Jednostavno ne mogu da vjerujem. Iskreno, mislim da je ovo smiješno. Gdje to svijet ide kad ne možete podržati svoj nacionalni tim, a da ne strahujete da će vas na poslu zbog toga kazniti", rekao je za Daily Mail jedan od uposlenika kompanije "Bolton at Home“.

Drugi uposlenik kaže da razumije zašto nije dozvoljeno kačiti zastave na službena vozila, ali misli da je previše to što ne može zastavu zakačiti na vlastiti automobil.

Glasnogovornik kompanije je rekao: "Mi vjerujemo da će naši uposlenici pokazati odgovornost za pružanje kvalitetne podrške klijentima za vrijeme Svjetskog prvenstva."