sport
0

Nogomet (U21): Češka - BiH 2:1

FENA
Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine (U-21) u prvoj utakmici baraža za nastup na Evropskom prvenstvu 2007. godine u Holandiji, večeras je u Jablonecu poražena od odgovarajuće selekcije Češke s 2:1 (1:0).

Golove za domaću ekipu posigli su Kolar u 34. i Lapka u 70. minuti, dok je strijelac za BiH bio Sead Salihović u 54. minuti.

Mladi nogometaši BiH ostavrili su povoljan rezultat uoči revanša, koji se za četiri dana igra u Sarajevu, sa dobrim šansama da iduće godine izbore nastup u Holandiji. U prvom dijelu igre favorizirani Česi imali su inicijativu, dok su se izabranici Ibrahima Zukanvića uspješno branili do 34. minute, kada su domaćini došli u vodstvo. Nakon što je golman Željko Baotić nakratko zaustavio šut sa oko 30 m odbijenu loptu pored naše "uspavane" odbrane u mrežu je sproveo Kolar.

Drugo poluvrijeme bolje su otvorili naši mladi nogometaši i u nekolkiko navrata ozbiljnije zaprijetili domaćinu. Izjednačujući gol postigao je Sead Salihović, preciznim šutem po zemlji iz slobodnog udarca sa oko 25 m.

Domaćini su ponovo došli u vodstvo u 70 minuti, nakon velike greške golmana Baotića, koji je loše izboksovao ubačanu loptu neposredno pred protivničkog igrača kojem nije bilo teško da svoju ekipu dovede u vodstvo.

Do kraja obje ekipe imale su po jednu stopostotnu šansu. Priliku da poravna rezultat propustio je Ibričić, dok su domaći igrači na drugoj strani pogodili prečku.

Revanš susret igra se u utrorak, 10. oktobra na stadionu "Asim Ferhatović" u 17.00 sati.