sport
0

Nogomet: Srbi nude Hrvatima prijateljsku utakmicu

FENA
Predsjednik nogometnog Saveza Srbije Zvezdan Terzić objavio je kako radi na organizaciji prijateljske utakmice s reprezentacijom Hrvatske.

Terzić je uvjeren da se radi o pravom trenutku da dvije susjedne nacije izađu na travnjak i time simbolično označe vrijeme početak mira i povjerenja između nekad zaraćenih država.

"Taj susret nikako ne bi smio biti samo sportskog karaktera, zbog toga bih volio da ga pohode premijeri obaju republika", kazao je Terzić.

Osim same vijesti, zanimljiv je podatak kako će sama organizacija navodno biti povjerena gigantskom proizvođaču sportske odjeće i obuće, tvrtki Nike, koja će od ljeta izrađivati dresove i za reprezentaciju Srbije.

Posljednja dva susreta Hrvatske i sad već bivše SiCG odigrana su tokom kvalifikacija za Euro 2000. godine; jedan u Beogradu (1:1) te uzvrat u Zagrebu (2:2). No, poznato je kako su Srbi na kraju ciklusa imali više razloga za slavlje, s obzirom da su otputovali na utakmice sa Belgijom i Nizozemskom.

Predsjednik Nogometog saveza Hravatske Vlatko Marković u razgovoru za Index potvrdio je kako nema ništa protiv odigravanja prijateljske utakmice s istočnim susjedima, ali da strahuje kako to zbog prenatrpanog rasporeda hrvatske reprezentacije možda neće biti ostvarivo.