sport
0

Nogomet: Jose Mourinho prisluškivan

FENA/Hina
U omiljenom londonskom restoranu menadžera londonskog nogometnog kluba Chelsea, Josea Mourinha pronađen je uređaj za prisluškivanje.

"Buba" je otkrivena u stolu portugalskog restorana "Portal" koji se nalazi u Cityu, financijskom središtu Londona, u kojem je obično objedovao Mourinho. Zanimljivo, za tim stolom su Jose Mourinho i izvršni direktor Bluesa Peter Kenyon koncem januara nagovarali engleskog reprezentativca Ashleya Colea da napusti Arsenal i preseli na Stamford Bridge. Kada je njihov tajni sastanak otkriven Chelsea je kažnjen sa 300.000 funti, Mourinho s 200.000, a Cole sa 100.000 funti jer su pregovarali bez dozvole Arsenala.

"Buba" je otkrivena slučajno i gotovo na nevjerovatan način. Vlasnik restorana Antonio Correira kupio je svojim radnicima u kuhinji radio kako bi mogli slušati muziku, međutim umjesto muzike na jednoj od frekvencija čuo se razgovor gostiju koji su sjedili za "Mourinhovim stolom". Nakon prvotnog šoka Correira je pretražio stol i našao minijaturni uređaj.

"Nevjerojatno, kao u filmovima o James Bondu. Neko je prisluškivao moje goste," čudio se vlasnik restorana koji je potom angažirao posebnu tvrtku kako bi pročešljala ostatak restorana u potrazi za još kojim uređajem, no nije pronađen ni jedan.

Dio engleskih medija odmah je objavio priču kako je meta prisluškivanja bio menadžer engleskog prvaka, no Correira smatra kako Mourinho nije bio cilj. "Ovaj restoran je omiljen među advokatima i ljudima s berze i možda je neko njih prisluškivao kako bi došao do zanimljivih podataka," kazao je vlasnik Portala. Vlasnik tvrtke International Corporate Protection Group, Will Geddes, koja je obavila "čišćenje" također smatra kako se radilo o "industrijskoj špijunaži".

Vodstvo Chelsea za sada nije komentiralo ovaj slučaj.