sport
0

Njujorški maraton ipak otkazan

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Pod velikim pritiskom javnosti politički čelnici grada New Yorka odlučili su otkazati tradicionalni Njujorški maraton koji se trebao održati u nedjelju.

Posljedica je to snažne oluje Sandy koja je ove sedmice pogodila Karibe i istočnu obalu SAD-a, a samo u New Yorku je usmrtila oko 40 osoba. Uprkos haosu koji još uvijek vlada u najvećem američkom gradu, organizatori su željeli održati najprestižniji svjetski maraton prema rasporedu, ali u petak je gradonačelnik Michael Bloomberg objavio da se utrka, na kojoj je trebalo nastupiti oko 45.000 ljudi, otkazuje.

Problem je u tome što je velik dio grada i dalje bez struje. Policija bi, pak, u nedjelju u velikoj mjeri bila angažirana oko maratona, što znači da ne bi mogla pomagati stradalnicima. Uza sve to, dio stradalih je smješten u hotele iz kojih bi morao iseliti kako bi se oslobodio prostor sudionicima maratona. Svi su ti razlozi na kraju nagnali gradonačelnika i njegove suradnike da se ove godine odreknu događaja koji je postao jedan od simbola "Velike jabuke".