sport
8

Nešto drugačiji izbor: Top 5 gafova iz svijeta sporta u 2015. godini

Piše: E. B.
Uobičajeno je da se na kraju godine pravi rekapitulacija u kojoj se prisjećamo najvećih pobjednika u svojim sportovima. No, ovog puta vam donosimo pet najvećih gafova iz svijeta sporta u 2015. godini.

5. Kineski snimatelj

Tokom Svjetskog prvenstva u atletici koje je održano u Pekingu, snimatelj Song Tao je snimao radovanje Usaina Bolta nakon utrke na 200 metara u kojoj je uzeo zlato ispred Justina Gatlina. Tao je izgubio kontrolu nad vozilom i "pokupio" Jamajčanina. "Preboljet ću ovo. Počet ću pričati kako mu je Gatlin platio da ovo uradi", našalio se Bolt nakon incidenta.

4. Vidoviti Blatter

Sepp Blatter, predsjednik FIFA-e, je 21. marta na svom Twitter nalogu napisao: "FIFA danas puni 111. godinu. U naredna dva mjeseca ćete vidjeti neke ključne događaje". Samo šest dana poslije krenule su istrage protiv čelnika svjetske fudbalske asocijacije, a sve je kulminiralo u decembru kada je i sam Blatter suspendovan na osam godina.

3. Skromni Ronaldo

Cristiano Ronaldo je još 2007. godine izjavio: "Skromnost je nešto što najviše cijenim. Kada budem imao dijete, prenijet ću tu svoju vrlinu na njega". Osim što je sagradio lanac hotela vrijedan 37 miliona eura, pokrenuo svoju liniju donjeg rublja i parfema, izradio je svoju drugu voštanu figuru za kuću, statuu za CR7 muzej i, povrh svega, igrao je u filmu o svom životu. Skromno, nema šta.

2. Miroljubivi Maradona

U aprilu je Diego Maradona prije humanitarnog meča u Kolumbiji poručio: "Molim se Bogu za mir u ovoj zemlji. Želim to iz sveg srca. Zaustavite nasilje u Kolumbiji!". Manje od sat vremena kasnije, udario je nogom 14-godišnjeg dječaka.

1. Nervozni sudija

Tokom meča amaterske lige između Brumadinha i Amantes da Bole, sudiju Gabriela Murtu su napali gostujući igrači, a Murta, inače policajac, je otišao po svoj službeni pištolj i prijetio da će pucati. Srećom, njegov pomoćnik ga je odgovorio od toga.