sport
102

Neporaženi Mirsad Bektić se u subotu bori protiv Lucasa Martinsa

Klix.ba
Mirsad Bektić
Mirsad Bektić
Srebreničanin Mirsad Bektić, koji je član UFC-a, ovog vikenda će se boriti protiv brazilskog borca Lucasa Martinsa.

Bektić se prvobitno trebao boriti sa Renatom Moicainom Carneirom, ali je protivnik zamijenjen Lucasom Martinsom, Brazilcem koji ima 15 pobjeda i samo dva poraza. Nastupit će prije svojih timskih kolega iz American Top Teama.

"Ovo je moja treća borba. želim dobro početi i krenuti u pravom smjeru. Nastupit ću prije Thiaga i Nika Lentza, tako da želim ostaviti dobar dojam i napraviti dobru uvertiru za moje kolege. Sviđa mi se to, ponosno ću nositi našu zastavu", izjavio je Bektić za oficijelnu stranicu UFC-a.

Bektić je u UFC-u debitovao prošle godine pobjedom protiv Chasa Skellyja, a potom je savladao i Paula Redmonda.

"Moja posljednja borba je bila kao sparing, nije bilo teško, uz dužno poštovanje Redmondu i njegovom timu. Primio sam samo sedam udaraca, a zadao 160. To je velika stvar, no, sljedećeg puta namjeravam napraviti nešto nevjerovatno", rekao je sjajni borac koji je pobjedom nad Redmondom popravio svoj skor na devet pobjeda i nijedan poraz.

To što je Carneira nedugo prije borbe zamijenio Martins, Bektiću ne predstavlja problem.

"Konstantno sam u teretani i razmišljam o jednom protivniku. To činim i kad nemam protivnika, fokusiram se na Josea Alda. Otkako sam ušao u MMA svijet, cilj mi je da postanem šampion i znam šta je potrebno za to, tako da naporno treniran kako bih postao najbolji borac u različitim aspektima MMA-a. Aldo je sjajan borac, dobro se brani, a ima i crni pojas u jiu-jitsuu", kazao je Bektić.

Srebreničanin je posvećen svom cilju.

"Treniram godinama, konstantnije od bilo koga drugog. Neki borci jednostavno ne mogu izdržati treninge koje mi imamo. Mnogo samopouzdanja mi daje činjenica da treniram s najboljim trenerima na svijetu, znam da se mogu nositi sa bilo kim. Vjerujem u sebe, treneri vjeruju u mene i to ćemo pokazati 30. maja. Bit će nevjerovatno", završio je Bektić.