Braća Kličko
0

"Neka Haye bira koji će mu od nas uzeti naslov"

Totalsport
Ukrajinska braća Kličko, Vladimir i Vitalij, svjetski bokserski prvaci u teškoj kategoriji po tri od četiri najeminentnije verzije, zajednički su Britancu Davidu Hayeu obećali borbu u 2011. godini.

Tridesetogodišnji je Britanac ove sezone pod okriljem WBA-a u dva navrata uspješno odbranio svoj pojas pobijedivši, oba puta tehničkim nokautima, Johna Ruiza u aparilu, odnosno Audleyja Harrisona prošlog mjeseca.

Ukupno je u karijeri Haye na učinku od 25 pobjeda i jednog poraza u 26 mečeva. Čak je 23 puta slavio prekidom borbe.

No, u zraku i dalje visi borba između Hayea i jednoga od braće Kličko, ili čak obojice. Vladimir drži pojaseve po IBF i WBO verzijama, a stariji brat Vitalij, po WBC verziji. Prošle godine je Haye imao zakazani termin za borbu protiv Vladimira Klička, ali ga je otkazao zbog povrede leđa.

Haye je odavno najavio da se planira penzionisti na svoj 31. rođendan, 13. oktobra sljedeće godine, borio se s ukrajinskom braćom ili ne. Ipak, poručio je kako bi volio s obojicom u ring prije odlaska u mirovinu.

Bild piše kako su braća Kličko obećali Britancu da će mu ispuniti želju:

"Dogodit će se ta borba sljedeće godine. Neka Haye samo izabere koji će mu od nas dvojice uzeti naslov koji drži", zajednički su poručili Vladimir i Vitalij.