SP u Red Bull Street Styleu
0

FOTO / Nedžad Brajić eliminisan u kvalifikacijama

Sarajevo-x.com
Nedžad Brajić, predstavnik BiH na Svjetskom prvenstvu u Red Bull Street Styleu koje se održava na jugu Afrike nije se uspio kvalificirati među šesnaest najboljih na planeti.

Naime, Brajić je u kvalifikacionim dvobojima grupe upisao tri pobjede (nad predstavnicima Kuvajta, Portugala i Kanade), a imao je i identičan broj poraza (od predstavnika Danske, Južne Afrike i pomalo neočekivano od Alžira).

Sve nabrojano bilo je dovoljno tek za četvrto mjestu u "grupi smrti“, kako su je mnogi nazvali odmah nakon izvlačenja. Nedžad je izjavio da su takmičari JAR-u dosta spremniji od onih u Brazilu prije dvije godine kada se uspio plasirati među šest najboljih na svijetu.

Nedžad Brajić
Nedžad Brajić
"Nisam imao sreće sa grupom, da me zapala bilo koja druga grupa imao bih više šanse da uđem u osminu-finala, a onda bi sve bilo drugačije.“

Takmičari su bili podijeljeni u osam grupa, gdje su se takmičili na principu svaki sa svakim i najbolja dvojica kvalifikovali su se u osminu finala.

Sada slijedi nokaut sistem, a titulu najboljeg brani Francuz - Séan. No, imat će izuzetno težak zadatak da ponovo dotakne vrh. Naime, relevantna nogometna lica kao najvećeg favorita vide u danskom predstavniku Brizzeu (koji je i Brajića porazio rezultatom 3-0).

Finale je na programu danas.

Takmičari koji će se u Cape Townu boriti za titulu prvaka:

Faruk Onmaz- Austrija Arthur- Brazil Rocky- Kolumbija Palle - Švedska Brizze - Danska Jose Avalos – El Salvador Séan- Francuska (Branilac titule)

FX - Mađarska Daniel Rooseboom - Holandija Kamalio – Južna Afrika Azun - Norveška Nam the Man - Irska Andrew Henderson – Velika Britanija Nadir - Švicarska Luki - Poljska Jovanny Gonzalez – Meksiko