Paranoja Ariane Friedrich
0

Ne druži se s navijačima iz straha od svinjske gripe

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Paranoja Ariane Friedrich i njene ekipe dosegla je bizarne razmjere kad je trener njemačkoj atletičarki zabranio druženje s navijačima zbog straha od svinjske gripe.

Njemačka visašica je u nedjelju imala posljednji nastup uoči Svjetskog prvenstva u Berlinu, na domaćem mitingu u Wattenscheidu preskočila je 1.99 m iz trećeg pokušaja nakon čega je prekinula takmičenje.

Na tribinama ju je čekala gomila djece željne autograma i fotografisanja s ponajboljom njemačkom atletičarkom, ali njezin je trener spustio rampu. Günter Eisinger je sam podijelio djeci unaprijed pripremljene autograme, a svoj je potez objasnio u Bildu.

  • Ako se Ariane sada razboli, onda je sve što smo radili bilo uzalud. Vrijeme je ljetnih praznika, mnogi su se ljudi upravo vratili s Mallorce. Da sam je pustio među gomilu navijača, lako bi mogla pokupiti bolest - izjavio je Eisinger, poentiravši na masovne turističke odlaske Nijemaca na Mallorcu, gdje je nedavno zabilježena epidemija svinjske gripe.

Sama Friedrich, pak, ne voli prečesto skakati, a upravo joj zato uopće nije odgovaralo nedjeljno takmičenje u Wattenscheidu. Došlo je, naime, prebrzo nakon utorka i mitinga u Monaku, gdje je prvi put ove godine izgubila od Hrvatice Blanke Vlašić.

  • Od mitinga u Monaku je prošlo samo četiri dana, a meni zapravo treba sedam dana za psihički oporavak od nastupa. Za mene zato Wattenscheid nije bio test za Svjetsko prvenstvo, pravi test je bio Monako. Nastupom ovdje sam samo htjela zahvaliti navijačima, nadam se da će svi oni doći u Berlin - rekla je Friedrich i zaključila:

  • Za Svjetsko prvenstvo ću se pripremati kao i za bilo koje drugo takmičenje. Malo je vremena ostalo za oporavak. Zadovoljna sam svojim nedjeljnim nastupom, 1.99 uopće nije loše. Vodeća sam na svjetskoj listi ove godine, ali mislim da pritisak uoči SP-a nije samo na meni, dijelim ga s još nekoliko članova njemačke reprezentacije.