sport
0

NBA: Lakersi u finalu Zapadne konferencije

NINA
Ukupnim rezultatom 4:2 u pobjedama LA Lakersi su se plasirali u finale Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) nakon što su jutros, u šestoj utakmici polufinalne serije pobijedili San Antonio Spurse sa 88:76.

Sinoć je bilo tačno godinu dana kako su Lakersi zaustavljeni u napadu na novi prsten prvaka. Nisu zaboravili godišnjicu, i u potpunosti se osvetili gostima iz San Antonija. Lakersi su se uspjeli vratiti sa 0:2 što je u historiji NBA lige uspjelo samo osam klubova.

Predvodnici velike pobjede u Staples centru bili su, kako se očekivalo Kobe Bryant, koji je postigao 12 od ukupno 26 poena u završnoj četvrtini i Shaquille O'Neal koji je zabilježio 17 koševa. Odlično je odigrao i odbranu na Duncanu koji je ipak uspio ubaciti 20 poena.

U polufinalu Istočne konferencije Indiana Pacers je povela protiv Miamija sa 3:2, jer je u petom meču bila bolja sa 94:83.

Indiana Pacersi su na svom parketu zabilježili treću pobjedu u seriji, te se kod 3-2 nalaze korak pred konferencijskim finalom.

Za pobjedu u petoj utakmici presudnim igračem pokazao se pomalo zaboravljeni Jeff Foster. U gotovo savršenoj izvedbi Foster je za 35 minuta ubacio 20 poena, uz gotovo savršen šut 9/10 i uz velikih 16 skokova.

Inače, Pacersi su dominirali u reketu, 47:30 omjer skokova zvuči kao još jedan od važnih razloga 94:83 pobjede.

Šesta utakmica je na rasporedu u utorak u Miamiju.