sport
0

NBA: Barkley, Wilkins i Dumars u "Kući slavnih"

FENA
Charles Barkley
Charles Barkley
Bivša zvijezda najjača svjetske lige NBA lige i jedinog pravog Dream Tema, Charles Barkley ovoga će vikenda biti primljen u košarkašku Kuću slavnih u Springfieldu.

Osim jednog od najboljih, ali i najkontroverznijih košarkaša NBA lige u Hall of Fame od igrača bit će primljeni i Dominique Wilkins i Joe Dumars.

Barkley je u NBA ligi igrao 16 sezona i zauzima deveto mjesto na ljestvici najboljih strijelaca svih vremena s 26.668 koševa. Igrao je za Philadelphia 76erse, Phoenix Sunse i Houston Rocketse no nikada nije osvojio naslov prvaka. Čak 11 puta je nastupio na All Stars susretu, a tokom karijere je imao prosjek od 22,1 koša i 11,7 skokova. Bio je član američke reprezentacije koja je na Olimpijskim igrama 1992. godine u Barceloni u finalu pobijedila Hrvatsku.

Dumars je cijelu karijeru proveo u redovima Detroit Pistonsa i osvojio je dva naslova prvaka (1989., 1990.), a sada je predsjednik Pistonsa.

Wilkins je tokom karijere ostao upamćen kao iznimno atraktivan igrač, dva puta je slavio na takmičenju u zakucavanjima, a igrao je za Atlanta Hawkse, Los Angeles Clipperse, Boston Celticse, San Antonio Spurse i Orlando Magic.

Osim Barkleya, Wilkinsa i Dumarsa u ovogodišnjem paketu u Kuću slavnih primit će i američkog trenera ženske studentske reprezentacije Gena Auriemmiju, dužnosnika Davida Gavitta i italijanskoga trenera Alessandra Gambu.