Olimpijski bazen Otoka
0

Naši vaterpolisti večeras igraju protiv Japana

Sarajevo-x.com
Tim sastavljen od igrača bosanskohercegovačkih vaterpolo klubova Jadran iz Neuma i Gradskog kluba vodenih sportova Sarajevo večeras će na Olimpijskom bazenu Otoka odigrat utakmicu protiv reprezentacije Japana, sa početkom u 18 sati.

"Japanska vaterpolo reprezentacija ovih dana nalazi se na pripremama u Sinju, u susjednoj Hrvatskoj. Ostvarili smo kontakt s njima i oni su rado prihvatili naš poziv da gostuju u Sarajevu i sa nama odigraju prijateljsku trening utakmicu", istakao je za naš portal Nurko Čaušević, portparol Olipijskog bazena Otoka.

Sezonu vaterpolo uigravanja u Sarajevu otvorila je prva poslijeratna utakmica koju su odigrali novooformljeni vaterpolo klub Sarajevo i klub Jadran iz Neuma, koji se zbog nepostojanja konkurencije u našoj zemlji, takmiči u Drugoj ligi Hrvatske.

"Naš osnovni cilj je popularizacija i afirmacija vodenih sportova u Sarajevu, ali i u cijeloj BiH. Nadamo se da ćemo okupiti dovoljan broj entuzijasta, kako bi što prije osnovali vaterpolo savez, a kasnije i državnu reprezentaciju", istakao je Čaušević.