sport
5

Naši atletičari putuju na Evropsko prvenstvo: U Amsterdamu se nadaju nastupima u finalu

Piše: E. B.
Evropsko atletsko prvenstvo bit će održano od 6. do 10. jula ove godine u Amsterdamu, a boje BiH branit će pet takmičara.

U Amsterdamu će nastupiti Amel Tuka (800 m), Dejan Mileusnić (koplje), Kemal Mesić, Hamza Alić i Mesud Pezer (kugla).

Danas u Amsterdam kreću Mileusnić i Alić sa trenerom Skenderom, a ostali će naknadno iz svojih kampova pristizati sa svojim trenerima.

"Svako veliko takmičenje za mene predstavlja veliki izazov, a ono što ja očekujem je finale u Amsterdamu. Moja trenutna forma je dobra, mada je mogla biti i bolja", poručio je Alić.

"U izvanrednoj sam formi. Ako se sve posloži mogu daleko baciti. U Splitu sam daleko bacao, i ako ponovim to, očekujem ispunjenje norme za Rio", izjavio je Mileusnić koji jedini od naših takmičara nema ispunjenu olimpijsku normu.

Kemal Mešić kaže kako su Olimpijske igre primarni cilj ove godine, no da će pokušati postići zapažen rezultat i u Amsterdamu.

"U dobroj sam formi, radim naporno. Iako je sva pažnja usmjerena na Rio, a Evropsko prvenstvo ću odraditi kroz trening, očekivanja su velika uvijek kada se obuče dres reprezentacije. Nadam se dobrom rezultatu. Bio bih prezadovoljan finalom", poručio je Mešić.

Mesud Pezer se, kao i Mešić, nada ulasku u finale.

"Nadam se finalu, pa ćemo vidjeti šta će biti. U dobroj sam formi. Trebamo biti ponosni što jedna država ima tri bacača kugle na velikim takmičenjima", rekao je Pezer.