sport
82

Naš MMA borac Roberto Soldić u Rusiji se bori pred Vladimirom Putinom

Klix.ba
MMA borac Roberto Soldić, poznat i kao Vitez iz Viteza, u subotu 18. juna u Rusiji imat će meč karijere.

Naime, on će se u Krasnodaru na manifestaciji "KREP Figting Championship" u kategoriji do 77 kilograma boriti za šampionski pojas protiv Jaroslava Amosova, neporaženog ukrajinskog borca koji ima impresivan skor od 16 pobjeda bez poraza.

Riječ je o istinskom borilačkom spektaklu koji će prenositi državna televizija Rusije, a organizatori najavljuju da bi se kao specijalni gost trebao pojaviti i ruski predsjednik Vladimir Putin.

"Čeka me najteži meč u karijeri. Ovo je za mene veliko iskušenje. Protivnik će imati veliku podršku publike i vjerovatno sudija, ali vjerujem u sebe i svoj tim koji me dosada uvijek uspješno spremao za sva iskušenja", kaže Soldić.

Posjetimo, Soldić je u Somboru ostvario veliku pobjedu protiv iskusnog Crnogorca Vase Bakočevića zvanog Psihopata kojeg je nokautirao u 3 rundi. U vrhunskom meču Vitez je odlično vodio borbu, a Psihopata je čudom preživio drugu rundu u kojoj je na podu primio žestoke batine.

Soldić je dio tima University of Fighting Dusseldorf, jednog od najboljih kampova u Evropi što dokazuje kroz uspjehe svojih boraca.