sport
153

Nakon velike borbe: Ćatić i Stieglitz remizirali

Piše: Edin Isanović
Adnan Čatić (Foto: EPA)
Adnan Čatić (Foto: EPA)
Adnan Ćatić alias Felix Sturm, bokser bh. korijena koji se bori pod njemačkom zastavom boksovao je večeras u Porsche Areni u Stuttgartu protiv dvostrukog svjetskog šampiona u super srednjoj kategoriji - Roberta Stieglitza. Odlukom sudija meč je okončan remijem.
Foto: EPA
Foto: EPA

Inače, meč je bio u fokusu interesovanja ljubitelja boksa jer su se sudarila dva najuspješnija njemačka profesionalna borca. Najavljeno je kako je ovaj meč posljednja šansa za bivše prvake za povratak na tron.

Treba istaći da je Ćatić predsjednik FK Blagaj. Stoga su djeca ovog kluba prije početka današnje utakmice pionira okupljanjem i prigodnim transparentom poželjela sreću Adnanu Ćatiću pred večerašnji meč. Željeli su zahvaliti na svemu što on i njegova porodica rade za njih i klub, kao i za aktivnosti planirane u narednom periodu.

Adnan, koji je izuzetno popularan u našoj zemlji, najavio je kako ima spremno iznenađenje za svog protivnika.

Prva i druga runda protekle su u ispitivanju snaga, a razmijenjeno je i nekoliko udaraca. Dakako, treba istaći da je Ćatić imao veliku podršku bh. navijača što je iskoristio i stekao prednost. Posebno u drugoj rundi.

U trećoj dionici Stieglitz je bio oprezniji, a Ćatić je upisao nekoliko preciznih udaraca. Naredne minute pripale su Robertu koji je bio konkretniji i agresivniji.

Peta runda protekla je u izjednačenoj borbi u ringu, dok je u šestoj Adnan stekao blagu prednost. Identičan scenarij bio je i u sedmoj dionici.

U finišu osme runde bokser bh. korijen zadao je nekoliko preciznih udaraca suparniku. Žestoka borba viđena je u devetoj rundi, a Stieglitz je bio opasniji.

Deseta runda ponudila je izuzetno kvalitetan boks. Robert je ponovo bio agresivniji, pokušavao je popraviti bodovni saldo.Ipak, iskusni Ćatić bio je priseban u presudnim momentima.

Pretposljednja dionica pripala je Ćatiću koji je uzdrmao Stieglitza jednim udarcem.

U posljednjoj 12. rundi Robert je krenuo na sve ili ništa, ali je Ćatić opet uzvratio. Publika je na kraju velikim aplauzom pozdravila oba borca koji su ponudili sjajan boks.

Odlukom sudija meč je okončan remijem.