sport
10

Nakon monotonog meča: Vladimir Kličko je i dalje neprikosnoveni vladar ringa

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Vladimir Kličko je u subotu navečer u bokserskom meču pobijedio izazivača Rusa Aleksandra Povetkina i tako odbranio naslov prvaka u verzijama WBA, IBF, WBO i IBO.

Kličko je i dalje najbolji u teškoj kategoriji, što je pokazao i u subotu navečer tokom 12 rundi protiv Povetkina. Meč između dvojice boksera je upriličen na Olimpijskom stadionu u Moskvi. Najavljivan je kao spektakularani meč decenije, međutim pokazalo se da nema iznenađenja kada je Kličko u pitanju, a sama borba je bila prilično monotona i svakako ne onakva kakvoj se publika nadala.

Ukrajinac je tokom većeg dijela meča uglavnom profitirao na greškama svog protivnika. Držao ga je na distanci, a potom je stvari rješavao prednjim direktom.

Činilo se da bi meč mogao biti završen već u sedmoj rundi kada je Kličko gotovo riješio stvar u svoju korist, ali se Povetkin uspio održati na nagama. U konačnici to mu nije mnogo pomoglo i Kličko je slavio. Tako je najavljivani spektakularni meč priveden kraju bez ikakvih iznenađenja, što su potvrdile i sudije jednoglasnom odlikom u korist neprikosnovenog Ukrajinca. On je inače u dosadašnjoj karijeri samo tri puta izgubio, a 61 put pobijedio.

Kličko je večerašnom borbom zaradio 17.5 miliona dolara, a Povetkin 5.5 miliona.