sport
0

Najuspješnijim sportistima BiH od ove godine i novčane nagrade

NINA
Najbolji sportisti BiH u 2003. godini
Najbolji sportisti BiH u 2003. godini
U sjedištu Javnog radiotelevizijskog servisa BiH danas je održana prva sjednica žirija za Izbor najboljih sportista BiH 2004., koji će se u sarajevskom hotelu Holliday Inn održati 21. decembra 2004.

Žiri, koji čine proslavljeni bh. sportisti, sportski djelatnici i predstavnici najutjecajnijih domaćih medija, usvojio je pravilnik o bodovanju postignutih rezultata, odnosno načina odabira najboljih sportista.

Prijedloge kandidata dostavit će strukovni savezi, sportske redakcije, a i građani BiH koji imaju mogućnost da putem interneta predlože svoje favorite.

Novina ovogodišnjeg izbora je uvođenje novčane nagrade za najuspješnijeg u pojedinačnoj seniorskoj konkurenciji. Nagrada za osvojeno prvo mjesto je 2.000 KM, za drugo 1.000 KM i za treće 500 KM.

Pored najuspješnijeg sportskog kolektiva u konkurenciji invalidnog sporta prvi put će se birati i pojedinačno najbolji sportista iz te kategorije.

Organizatori i ovogodišnjeg izbora su Nezavisne novine i Javni radiotelevizijski servis Bosne i Hercegovine, pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH.

Emir Balić, proslavljeni skakač sa Starog mosta u Mostaru, kandidat je za ovogodišnju nagradu za životno djelo.

Sljedeća sjednica žirija održat će se u roku od deset dana u Sarajevu, nakon čega će biti zasjedanje u Banjoj Luci.