Sportski spektakl
0

Najtrofejniji vaterpolisti na turniru u Sarajevu

Sarajevo-x.com
U organizaciji Vaterpolo kluba Bosna i suorganizaciji Olimpijskog bazena Otoka od 25 do 27. septembra u Sarajevu se će se održati veliki i prestižni vaterpolo turnir „Sarajevo Champion Challenge" na kojem učestvuju najkvalitetnije evropske ekipe i višestruki prvaci Evrope.

Ućešće na turniru potvrdili su: Primorac Kotor, aktuelni prvak Europe, sedmerostruki evropski prvak Mladost Zagreb, trostruki evropski prvak Jug Dubrovnik , dvostruki evropski prvak Jadran Split, finalista lige prvaka Jadran Herceg Novi te Cattaro Kotor

Iz Vaterpolo kluba Bosna iz Sarajeva ističu da će učešće ovih velikana učinit ovo takmičenje najveći i najkvalitetniji klupski vaterpolo turnirom koji će se ove godine održati u Evropi.

Obzirom na kvalitet ekipa i atraktivnost ovog događanja BHT 1 će raditi direktan prenos finalne utakmice ovog turnira (nedelja 27.09.u 16 sati i 30 minuta),a zbog učešća ekipa iz Crne Gore i Hrvatske i njihove nacionalne televizijske kuće će takođe prenositi ovaj sportski događaj.

Poziv da budu gosti na turniru upućen je i predstavnicima evropske vaterpolo federacije LEN-e jer je želja organizatora iz vaterpolo kluba Bosna i Olimpijskog bazena Otoka da ovaj turnir bude tradicionalan i uđe u zvanični kalendar LEN-a.

"Nadaju da ćemo još jednom pokazati da smo spremni i sposobni za organizaciju velikih sportskih događaja u Sarajevu i Bosni i Hercegovini i obzirom na tehničke karakteristike našeg olimpijskog bazena da možemo organizovati i takmičenja u vaterpolu i na višem reprezentativnom nivou, pa možda u budućnosti organizovati i evropska prvenstva za mlađe kategorije", navode organizatori.