Hokejaši napravili ogromnu štetu
0

Najskuplja zlatna zabava svih vremena na luksuznom kruzeru

Totalsport
Pod naslovom "Najskuplja zlatna zabava svih vremena", njemački dnevnik Bild donosi tekst u kojem opisuje razulareni tulum zlatnih olimpijskih hokejaša (na travi) njemačke reprezentacije nakon OI u Londonu i počinjenu štetu.

Jedanaestog augusta slavila je njemačka reprezentacija svoj olimpijski trijumf, a učinila je to na luksuznom kruzeru usidrenom na ušću Temze. Za tu su priliku iz Njemačkog hokejaškog saveza unajmili brod od brodske kompanije Deilmann.

No, vjerojatno niti u najgorim noćnim morama nisu mislili da će im nakon slavlja kompanija ispostaviti račun za štetu u visini – 500.000 eura! Za usporedbu, godišnji budžet Njemačkog hokejaškog saveza iznosi oko 2,1 milion eura.

"Ovo je brod s pet zvijezdica napravljen od materijala vrlo visoke kvalitetete, tako da bilo kakva šteta može biti vrlo skupa", komentirala je glasnogovornica kompanije Kornelia Kneissl za Bild.

Te je slavljeničke večeri na brodu bilo oko 350 zvanica, a najveća šteta napravljena je na visokom kvalitetnom drvu koje je oštećeno kako opušcima, tako i ogrebotinama, te na staklima, od kojih su mnoga razbijena. Popravak luksuznog broda trajat će šest dana, a kako svaki dan koji brod nije u optjecaju, odnosno kada ga niko ne koristi, košta 75.000 eura, lako se dolazi do konačne cijene štete.

Iz Njemačkog hokejaškog saveza u prvi su mah pristali platiti štetu, ali nisu mislili da će biti ovako visoka. Na pomolu je sudska tužba.