sport
116

Najpozitivnija priča u gradu se nastavlja: Škola trčanja Klix u Zagrebu i Bejrutu

Klix.ba
U proteklih nekoliko dana predstavnici Škole trčanja "Klix" su nastupili u Zagrebu i u Bejrutu i pokazali su da su u odličnoj formi za druženje i naravno za trčanje.

Na već tradicionalnom noćnom "ceneru" u Zagrebu je nastupilo više od 25 trkača iz Škole trčanja "Klix", a utrka je bila odlično organizovana i predstavljala je za mnoge od njih finalni zimski test pred početak priprema za utrke u 2016. godini.

Manja grupa je nastupila i u prelijepom Bejrutu, u potpuno drugačijim vremenskim uslovima i istrčana su 42 km kao i 10 km, i na taj način nastavljena je višegodišnja saradnja sa organizatorima maratona u Libanu.

"Stvaramo izvrsne uslove i fascinantne životne priče kako bi 2016. godina bila još bolja od ove godine. U ovoj godini sam zaista fasciniran napretkom i kvalitetom grupe sa kojom treniramo. I prije vikenda, na kojem nas čekaju izleti na Trebević i nastup na trci u Istanbulu, već mogu reći da je ovo daleko najbolja godina za trčanje u Bosni i Hercegovini. Na stotine ljudi je promijenilo životne navike, a trčanje se zaista omasovilo", rekao je Erol Mujanović, direktor udruženja Marathon Sarajevo.