sport
0

Najmlađi hokejaši i hokejašice pokazali svoje vještine na ledu

Anadolija
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U sklopu trodnevnog hokejaškog događaja Ice Fest, koji se u Sarajevu održava tokom ovog vikenda, danas je u dvorani Juan Antonio Samaranch održan dječiji turnir na ledu.

Najmlađi hokejaši i hokejašice, koji su sinoć imali priliku prisustvovati utakmici između Olimpije i Villacha u okviru profesionalne EBEL lige, danas su i sami uživali na ledu, u muzici i druženju.

Turnir je jutros otvorio dogradonačelnik Sarajeva Ranko Čović.

Jedan od članova organizacionog odbora Ice Hokej festivala i član Upravnog odbora Hokejaškog saveza BiH Adnan Mrkva kazao je za AA da je danas održani dječiji turnir bio prilično uspješan.

"Imali smo sedam ekipa iz regije. Djeca su se takmičila u selekciji ispod deset godina", pojasnio je Mrkva i dodao da je bilo dosta zabavno, jer je bilo dosta muzike, golova, a i Sarajlija koji su došli sa svojim mališanima da gledaju turnir.

On je dodao da su vrlo zadovoljni kako je protekao drugi dan Sarajevo Ice Festival.

"Sutra ponovo imamo dječiji turnir koji počinje ujutro. Navečer imamo novi spektakl kada se sastaju ljubljanska Olimpija (domaćina) i ekipa KAC Klagenfurt u okviru EBEL lige", kazao je Mrkva.

Sarajevo je ovog vikenda domaćin velikog Ice festivala koji se održava u okviru obilježavanja 30. godišnjice Zimskih olimpijskih igara u bh. prijestolnici Sarajevu.

Sarajevo je treći domaćin Ice festa, nakon što je isti događaj ranije održan u Puli i Ljubljani.