Sportske igre mladih
0

FOTO / Najljepša sportska priča i u Tuzli

Sarajevo-x.com
Sportske igre mladih, nakon Goražda, Bihaća i Sarajeva stigle su i u Tuzlu.
Takmičenja u 10 sportova odvijala su se u dvorani Mejdan i terenima Panonica 26. i 27. jula 2011. godine. Na Igrama u Tuzli učestvovalo je 1.270 dječaka i djevojčica ali ne samo iz Tuzle već i iz Kalesije, Banovića, Živinica, Gradačca, Gračanice i Srebrenika.
Prema riječima glasnogovornice Sportskih igara mladih, Ene Omeragić, Igre u Tuzli bile su posebne upravo zbog toga što su okupile djecu iz većeg broja bh. gradova: "Nama kao organizatorima, posebno zadovoljstvo predstavlja činjenica da su pobjednici Igara u Tuzli i djeca iz Kalesije, Banovića, Gradačca, čime je ostvarena i naša želja da u Sarajevu na finalu učestvuju djeca iz cijele BiH".
Haris Deliahmetović, predsjednik Organizacionog odbora Sportskih igara mladih, zahvalio se na podršci lokalnim vlastima u Tuzli. "Zahvaljujući gospodinu Jasminu Imamoviću, načelniku Općine Tuzla, pod čijim pokroviteljstvom su i održane Igre u Tuzli, uspjeli smo okupiti veliki broj djece i omogućiti im sportsko takmičenje ali prije svega i druženje", ističe Deliahmetović. Pored Općine Tuzla, podršku Igrama dala je i Vlada Tuzlanskog kantona.
Sportske igre mladih do finala u Sarajevu, koje će se održati od 12. do 18. avgusta, posjetit će još šest bosanskohercegovačkih gradova u potrazi za najboljim sportistima i sportiskinjama. Od 1. do 3. avgusta Igre će se održati u Travniku i Mostaru, a zatim u Širokom Brijegu, Zenici, Orašju i Livnu.