sport
18

Najbolji bokseri i kik bokseri BiH i regije na memorijalu "Braća Kadić"

Klix.ba
Jedanaesti međunarodni memorijalni bokserski i kik bokserski turnir "Braća Kadić" bit će održan u subotu, 23. novembra, sa početkom u 19 :30 sati, u dvorani "Ramiz Salčin" - Mojmilo.

Tradicionalni turnir posvećen je istaknutim bosanskohercegovačkim bokserima Fikretu Kadiću i njegovom bratu Safetu, koji su 1992. dali živote u odbrani Sarajeva.

Fikret Kadić bio je član Bokserskog kluba Željezničar, prvak i reprezentativac bivše SFRJ te višestruki osvajač međunarodnih turnira.

Očekuje se dolazak blizu 40 vrhunskih bokserskih i kik bokserskih imena iz zemalja regije te najbolji bokseri i kik bokseri reprezentativci Bosne i Hercegovine.

Organizator ove iznimno zanimljive i za Grad Sarajevo značajne sportske manifestacije KBS "Braća Kadić" iz Sarajeva na čelu sa Rifatom Kadićem, trenerom i Predsjednikom kluba.

"Čast mi je i zadovoljstvo organizovati ovako respektabilnu sportsku manifestaciju po jedanaesti put u znak sjećanja na moju braću koji su bili veliki ljudi i sportisti. Drago mi je što što ćemo na jednom mjestu okupiti značajan broj mladih boksera i kik boksera iz naše zemlje i regije i dati im priliku da pokažu u ringu šta znaju", kazao je predsjednik kluba borilačkih sportova "Braća Kadić" Rifat Kadić, ujedno i direktor ovog turnira.

Na kraju turnira tradicionalno će biti proglašen najbolji bokser, najbolji tehničar, najborbeniji par i najmlađi takmičar u boksu i najbolji kik bokser turnira. Titulu najboljeg boksera brani Džemal Bošnjak iz Bokserskog kluba “Ilidža”, a njegov klupski kolega Džemal Fetahović će braniti laskavu titulu najboljeg tehničara.

Turnir počinje u 19:30 sati, a ulaz je slobodan.