sport
6

Najbolji bh. kajakaš Darko Savić na Red Bull Dolomitenmannu: Spreman za veliki izazov

Klix.ba
Red Bull Dolomitenmann, najteža timska utrka na svijetu, održat će se 10. septembra ove godine u blizini austrijskog Lienza sa početkom u 10 sati. Ove godine nadmeće se 120 timova, a svaki tim sastoji se od trkača, kajakaša, bicikliste i paraglajdera. Takmičari će testirati svoje vlastite sposobnosti u zemlji podno Alpa.

Bh. će imati svog predstavnika. Najbolji kajakaš naše zemlje Darko Savić nastupat će za austrijski tim. Naglašava kako je ovo za njega četvrti nastup, a svi učesnici spremni su na teška iskušenja koja ih očekuju.

"Može se već reći da sam iskusan u takmičenju Red Bull Dolomitenmann. Za one koji ne znaju, radi se o timskoj utrci u kojoj jedan tim čine četiri takmičara. Ovaj put sam optimističan jer imam izuzetno dobar tim. Osim toga, posebno sam se pripremao za ovu utrku", kaže Savić.

Darko se ovim sportom bavi već 16 godina. Do sada je učestvovao na najznačajnijim svjetskim i evropskim prvenstvima. Njegovo iskustvo bit će izuzetno važno.

"Nastupit ću za austrijski tim koji je prošle godine imao sjajan rezultat. Nadam se kako niko od nas neće imati problema u obavljanju svojih zadataka. Ako to uspijemo, rezultat će sigurno doći. Ovaj put će učestvovati veliki broj timova. Koliko je popularno ovo nadmetanje govori podatak da će nastupati skijaš Marcel Hirschere u kajak disciplini. Veselim se Dolomitenmannu i jedva čekam da trka počne", zaključio je Savić.