sport
6

Najbolje bh. stonoteniserke na Hungarian Openu

FENA
Emina Hadžiahmetović
Emina Hadžiahmetović
Najbolje bosanskohercegovačke stonoteniserke od 28. januara do 1. februara učestvovat će na prestižnom "ITTF GAC Hungarian Openu" u Budimpešti.

Pored Emine Hadžiahmetović, koja je već godina bez konkurencije prvo ime među bh. stonoteniserkama, putuju i reprezentativke Belma Bušatlić i Edina Haračić.

"Riječ je o veoma jakom međunarodnom takmičenju i nadam se da ćemo na pravi način predstaviti BiH. Meni je učešće na ovakvim turnirima veoma bitno, jer se boduju za svjetsku rang listu na kojoj trenutno zauzimam 266 mjesto. Zahvaljujući odličnim rezultatima našla sam se na spisku 11 bh. sportista kojima je Olimpijski komitet BiH putem fonda "Olimpijske solidarnosti" Međunarodnog olimpijskog komiteta osigurao stipendije za pripreme za ljetne olimpijske igre 2016. godine u Rio de Janeiru", izjavila je Emina Hadžiahmetović.

Da bi osigurala učešće u Riju ona je istakla da mora biti plasirana među 100 najboljih igračica svijeta, zbog čega je neophodno da učestvuje na tunrima koji se boduju za svjetsku rang listu.

Najbolje bh. stonoteniserke u Mađarskoj vodit će trener reprezentacije Amela Hadžiahmetović - Mujezinović.