sport
0

Najbolja bh. biciklistkinja nastavlja sa sjajnim rezultatima

Klix.ba
Najbolja biciklistkinja naše zemlje Lejla Tanović, takmičarka KBB "Puls", ostvarila je još jedan u nizu sjajnih rezultata. Na utrci Salcano MTB cup održanoj u turskom gradu Hasankeyf, smještenom u azijskom dijelu zemlje, Lejla je ostvarila svoj najbolji plasman u takmičenjima pod okriljem Svjetske biciklističke federacije - UCI.

Sjajno šesto mjesto i novih osam bodova Lejla je izborila u izuzetno teškim uvjetima. Sarajka se takmičila na vreloj, kamenitoj i stjenovitoj stazi koja joj je, kako kaže, u tehničkom smislu predstavljala do sada najveći izazov u karijeri.

"Treba istaknuti i kako je radi problema s prevozom bila primorana preskočiti trening i prelazak staze što je predstavljao ozbiljan hendikep jer smo stazu vozili prvi put na utrci. Uvjeti su dodatno otežani visokom temperaturom od 43 stepeni celzija. Na ovom takmičenju smo pokazali da se možemo takmičiti sa najboljim profesionalcima i sa novih 8 trenutno imamo 114 UCI bodova", kaže Lejlin trener Amar Njemčević.

Mlada Sarajka je trenutno vodeća na tabeli premijer lige BiH, a naredna međunarodna utrka za našu predstavnicu bit će XCO Samobor.