sport
126

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Tanović nastavlja sa sjajnim rezultatima

Klix.ba
Najbolja biciklistkinja naše zemlje, Lejla Tanović takmičarka KBB "Puls" ostvarila je još jedan u nizu sjajnih rezultata.

Na utrci Salcano MTB cup održanoj u turskom gradu Hasankeyf smještenom u azijskom dijelu zemlje, Lejla je ostvarila svoj najbolji plasman u takmičenjima pod okriljem Svjetske biciklističke federacije - UCI. Na utrci su uzeli učešće samo profesionalni timovi.

Sjajno šesto mjesto i novih osam bodova mlada Lejla je izborila u izuzetno teškim uvjetima. Sarajka se takmičila na vreloj, kamenitoj i stjenovitoj stazi koja joj je, kako kaže, u tehničkom smislu predstavljala do sada najveći izazov u karijeri.

"Treba istaknuti i kako je zbog problema s prevozom bila primorana preskočiti trening i prelazak staze što je predstavljao ozbiljan hendikep jer smo stazu vozili prvi put na utrci. Uvjeti su dodatno otežani visokom temperaturom od 43°C. Na ovom takmičenju smo pokazali da se možemo takmičiti sa najboljim profesionalcima i sa novih 8 trenutno imamo 114 UCI bodova", kaže Lejlin trener Amar Njemčević.

Mlada Sarajka je trenutno vodeća na tabeli premijer lige BiH, a naredna međunarodna utrka za našu predstavnicu bit će XCO Samobor.