sport
0

Nadrealisti pozivaju gledaoce da podrže "ledene Zmajeve"

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nešto više od 24 sata ostala su do početka hokejške utakmice između reprezentacije Bosne i Hercegovine i gostujućeg tima odgovarajuće selekcije Turske. Završne pripreme su na kraju, a bh. reprezentativci danas će odraditi posljednji trening pred spektakularan meč koji će se sutra igrati u dvorani Zetra.

Veliki interes vlada za taj meč, a posebno raduju najave organizovanog dolaska navijačkih grupa iz cijele BiH.

Neće to biti samo užitak za sarajevske ljubitelje zimskih sportova. Svoja mjesta na tribinama će pronaći Fanaticosi iz Mostara, Travnika, Cazina, Banja Luke, Doboja i brojnih drugih bh. gradova.

Na ledeni spektakl doći će i članovi nekadašnjih Nadrealista, Zenit Đozić i Boris Šiber.

Oni su uputili i poziv gledaocima da u što većem broju dođu u Zetru i podrže hokejašku senzaciju.

"Za hokej na ledu vežu me lijepa sjećanja i svakako ću iskoristiti priliku da pozovem ljubitelje sporta da dođu na veliki spektakl koji nas očekuje u subotu. Ova hokejaška utakmica je veliki događaj, možda ne tako veliki kao Olimpijada, ali svakako jako značajan. Svi trebamo podržati ovu svjetsku senzaciju", poručio je Zenit Đozić.

Sličnog raspoloženja bio je i Boris Šiber.

"Na hokejaškim utakmicama uvijek je bilo cirkusa na tribinama kao i na ledu. Osjećam taj duh i danas, evo već nekoliko dana nagovaram svog sina da se počne baviti ovim sportom iako je on košarkaš. Vjerujem da ćemo vratiti hokej na velika vrata u Sarajevo iako ja sanjam o karlingu. Hokejaška reprezentacija je svjetska senzacija, podržimo je sutra u Zetri", kazao je Šiber, saopćeno je iz Saveza hokeja na ledu BiH.