sport
55

Na Trgu u Zenici građani uživaju u prvom odbojkaškom turniru za žene

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Na glavnom trgu u centru Zenice danas će biti nastavljen prvi odbojaški turnir na otvorenom kojeg su organizovali Odbojkaški klub "Čelik-R" Zenica i Sportski savez Grada Zenica.

Na prvom "Street Wolleyball" turniru koji se organizuje u Zenici učešće su uzele četiri ekipe i to: OK "Prijedor", OK "Victory", OK "Busovača" i domaćin turnira OK "Čelik-R" Zenica. U ponedjeljak navečer sa otvorenjem turnira snage su odmjerile seniorke, dok će kadetkinje i juniorke igrati večeras, a pionirke u srijedu 22. jula.

Nakon sinoć odigranih susreta, odbojkašice Čelika su sa rezultatom 2:0 porazile Victory, dok je Prijedor sa istim rezultatom odnio pobjedu Busovači. U finalu su domaće odbojkašice rezultatom 2:1 porazile odbojkašice Prijedora, dok je u utakmici za treće mjesto slavila ekipa Busovače.

Jedan od organizatora ovogodišnjeg turnira Samir Radončić za Klix.ba je izjavio kako je zadovoljan odzivom građana, te kako je turnir prihvaćen u gradu.

"S obzirom da je ovo prvi put da se u Zenici organizuje odbojkaški turnir ovog tipa itekako smo zadovoljni. Zadovoljstvo i radost nam je pružio veliki broj posmatrača i navijača koji su uprkos sparnom vremenu ispratili ovaj mini festival odbojke. Nadamo se da će ovaj turnir prerasti u tradiciju te da ćemo na godinu igrati na više od jednog terena", kazao je Radončić.

Turnir se igra po zvaničnim FIVB pravilima na dva dobijena seta do 25 poena, a u slučaju neriješenog rezultata nakon dva seta, igra se "tie break" do 15.