sport
0

Na paraolimpijskim igrama u Pekingu 15 bh. sportaša

FENA
Bosnu i Hercegovinu će na paraolimpijskim igrama u Pekingu u septembru predstavljati 15 sportaša, od kojih je 12 reprezentativaca u sjedećoj odbojci, dvoje atletičara i strijelac.

Za reprezentaciju BiH u sjedećoj odbojci nastupat će: Sabahudin Delalić, Esad Durmišević, Ismet Godinjak, Safet Alibašić, Dževad Hamzić, Ermin Jusufović, Hidajet Jusufović, Zikret Mahmić, Adnan Manko, Asim Medić, Ejub Mehmedović i Mirzet Duran.

Dženita Klico i Dževad Pandžić nastupit će u bacanju kugle, dok će BiH u streljaštvu predstavljati Izudin Husanović.

Pred takmičara u Peking će putovati i treneri Mirza Hrustemović, Nevzet Alić i Abid Čišija (sjedeća odboja), Nihad Bukvić (atletika) i Ilijaz Crnica (asistent-trener streljaštvo), predstavnici Paraolimpijskog komiteta BiH Mustafa Demir, Hrvoje Rebić, Harun Drljević, ljekar Damir Jaganjac i tehničko osoblje Davorin Brdanović i Almedin Osmanović.

Delegacija BiH u Peking će otputovati 3. septembra, a podizanje zastave BiH u olimpijskom selu planirano je dva dana kasnije. Paraolimpijske igre bit će otvorene 6. septembra, a zastavu BiH nosit će Sabahudin Delalić.

Prvi na borilište izaći će odbojkaši, koji se 7. septembra sastaju s Kinom, dok dan kasnije igraju s Irakom. Dženita Klico će nastupiti 8. septembra, Izudin Husanović 11., a Dževad Pandžić 15. septembra.

Povratak bh. tima u Sarajevo planiran je 18. septembra.