sport
0

Na Koševu otvoren "Sportski centar Arena"

FENA
U sklopu Atletskog centra "Koševo" danas je svečano otvoren Sportski centar Arena. Novi sportski objekt, montažnog karaktera (balon), pružit će velike mogućnosti za zimsku pripremu sportista i rekreaciju.

Centar Arena počeo je s radom prije nešto više od mjesec dana i za to vrijeme u potpunosti opravdao postavljanje. Kroz različite oblike sportskih aktivnosti kroz objekt dnevno prođe više od 100 sportista i rekreativaca, te desetine klubova. Posebno je pogodan za pripremu nogometaša, tenisera i atletičara u zimskoj pauzi.

Prema riječima predsjednika Atletskog kluba Sarajevo, Rasima Kadića, rad centra, koji je na komercijanoj osnovi, ima za cilj da stvori bolje materijalne i tehničke uvjete za rad najtrofejnijeg bh. atletskog kluba, koji u svojim redovima ima vanserijske mlade atletičare poput Nedima Čovića, Kemala Mešića, Zane Bujak i Jasmine Bakije.

AK Sarajevo naredne godine slavi 60-godišnjicu djelovanja i tim povodom Kadić je najavio da će se u Sarajevu održati međunarodni atletski miting u suradnji sa Svjetskom atletskom federacijom (IAAF), po uzoru na veliki miting solidarnosti, koji je održan prije deset godina.

Atletski centar Koševo u potpunosti je rekonstruiran 1996. godine najvećim dijelom novcem IAAF-a i Evropske unije. Sadrži atletski plastičnu i trim atletski stazu, klupske prostorije sa svlačionicama, teretanu, otvorene i zatvorene teniske i terene za mali nogomet s umjetnom travom, teren za odbojku na pijesku i boćalište.