sport
0

Na EYOF-u 2017. učestvovat će 1.500 takmičara

FENA
Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samer Rešidat danas je održao sastanak s direktorom EYOF-a 2017. godine Samirom Avdićem i predstavnicom Gradske uprave Grada Sarajeva u svojstvu člana Komisije za izradu generalnog plana EYOF-a Aidom Koristović.

Predstavnici su upoznali ministra Rešidata o projektu i dosadašnjim aktivnostima na pripremi i organizaciji EYOF-a. Kako su naglasili, učestvovat će 1.500 takmičara i takmičarki iz 50 zemalja, i više od 4.000 akreditovanih učesnika.

U sklopu EYOF-a, planiran je veliki broj volontera koji će obavljati organizacione poslove, a koji su već angažirani na ovom projektu.

Ministarstvo kulture i sporta KS i Vlada Kantona Sarajevo će se aktivnije uključiti u organizaciji i realizaciji EYOF-a.

Tokom sastanka, razgovarano je i o sufinansiranju značajnih događaja u Kantonu Sarajevo, među kojima su Sarajevo Film Festival, tradicionalno održavanje javnog dočeka Nove godine i drugih. Svi su se složili da je potrebno poboljšati kvalitet ovih manifestacija i dovesti ih na bolji nivo, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.