sport
0

Na Evropskom kupu u atletici muška i ženska reprezentacija BiH nalaze se na 6. mjestu

FENA
Nakon prvog dana takmičenja na Evropskom kupu 2. liga grupa ''B'' u atletici, koji se uz učešće oko 600 takmičara iz 18 država ovog vikenda održava na atletskom stadionu Kamberovića polje, muška reprezentacija BiH nalazi se na 6. mjestu. Na 6. mjestu nalazi se i ženska selekcija BiH.

Nakon 21 discipline u obje konkurencije, kod atletičarki je u vodstvu Turska sa 138 bodova, slijede Hrvatska, Švicarska, Moldavija, Izrael itd.

Kod atletičara u vodstvu se nalazi reprezentacija Hrvatske, ispred Turske, Kipra, Izraela, Moldavije, BiH itd.

Od bh. reprezentativaca najbolje rezultate ostvarili su Elvir Krehmić i Hamza Alić, koji su u diciplinama skok u vis i bacanje kugle zauzeli 2. mjesto. Krehmić je preskočio 218 cm, što je njegov najbolji rezultat ove sezone, dok je Alić kuglu bacio 18,98 metara, što je za metar manje od njegovog najboljeg ovosezonskog rezultata.

Reprezentativka BiH Gorana Cvijetić u disicplini 400 metara s preponama osvojila je 4. mjesto, postavivši tom prilikom novi juniorski rekord BiH - 1:00,15. Sabina Mujkić zauzela je 4. mjesto u disciplini 800 metara, ostvarivši vrijeme 2:12,80. Boris Suslovski bio je 5. u trci na 400 metara s vremenom 49,19.

Šlager drugog dana takmičenja za Evropski kup 2. liga grupa ''B'' bit će nastup hrvatske rekorderke u skoku u vis Blanke Vlašić, također hrvatske kladivašice, Ivane Brkljačić, kao i Alexandra Averbukha iz Izraela, skakača s motkom.

Od bh. takmičara u nedjelju će posebno interesiranje privući nastupi Senaida Hasića na 3.000 metara, Nedima Čovića na 200 metara, Kemala Mešića u bacanju diska, Lucije Kimani u trci na 5.000 metara, te Jasminke Guber - 1.500 metara i Paše Šehić u bacanju kladiva.