sport
540

Mustafa Mehić Mujče dobio stipendiju Udruženja "Obrazovanje gradi BiH"

Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Slijepi mladić Mustafa Mehić Mujče nakon što je ove godine istrčao svoj prvi sarajevski polumaraton za dva sata, sedam minuta i dvije sekunde za ovu školsku godinu je dobio stipendiju Udruženja "Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu“.

Njegov trener Tomislav Cvitanušić je kazao da je danas obaviješten da je Mujče dobio stipendiju za ovu školsku godinu kao redovan student Pravnog fakulteta u Sarajevu.

"Prijavili smo se na konkurs za stipendiju, a jedan od mojih ciljeva je i bio da mu bar malo olakšam svakodnevni život i studiranje te da sa završenim Sarajevskim polumaratonom ne završi briga o ovom sjajnom i vrijednom momku. U međuvremenu smo bili u gostima i u Paraolimpijskom komitetu, jer Mujčetu tražimo trenera za disciplinu skok u dalj. Ovo je jedan od onih dana u životu koji ima smisla", rekao je trener Cvitanušić.

Podsjećamo, Mujče je istrčavanjem prvog polumaratona postao i prvi slijepi učesnik 21-kilometarske utrke u regionu, a ministar saobraćaja i komunikacija BiH Ismir Jusko je predložio da ova dva hrabra čovjeka dobiju nagrade za trenera i sportistu godine.