Kvalifikacije za EP 2011.
0

Muška i ženska odbojkaška selekcija BiH na turnirima u Belgiji i Azerbejdžanu

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Muška i ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine od 28. do 30. maja učestvuju na drugim kvalifikacionim turnirima za evropska prvenstva 2011.

Odbojkaši BiH, nakon što su na prvom kvalifikacionom turniru u slovačkom Popradu u okviru C-grupe zabilježili tri poraza, drugi turnir igrat će u belgijskom Merksemu.

Izabranici selektora Nikole Matijaševića uvodni susret odigrat će u petak protiv selekcije Slovačke (17 sati ), u subotu igraju protiv domaće ekipe Belgije (17), a u nedjelju protiv Ukrajine (18 sati).

Na tabeli vode Slovačka, Belgija i Ukrajina s po pet bodova, BiH je posljednje s tri boda.

Najbolja ekipa s ova dva turnira direktno će izboriti nastup na EP u Austriji i Češkoj, dok će drugoplasirana igrati dodatne kvalifikacije.

Ženska reprezentacja BiH drugi kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo 2011. u Italiji i Srbiji igrat će u azerbejdžanskom Bakuu.

Na prvom turniru u bjeloruskom gradu Mogilevu izabranice selektora Hamida Subašića u A-grupi pobijedile su Gruziju, dok su poražene u mečevima s Bjelorusijom i Azerbejdžanom.

U prvoj utakmici bh. odbojkašice u petak igraju s Bjelorusijom (16 sati), u subotu protiv Azerbejdžana (18.30) te u nedjelju s Gruzijom (16).

Na tabeli vodi Azebejdžan sa 6 bodova, slijede 2. Bjelorusija s 5, 3. BiH sa 4 i 4. Gruzija s 3 boda.