sport
0

Musemić: Ne volim kad imamo imperativ pobjede, ali Travnik moramo dobiti

Piše: D. B.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Na današnjoj konferenciji za medije FK Sarajevo uoči premijerligaškog susreta s Travnikom, trener Bordo ekipe Husref Musemić je izjavio da je pobjeda protiv Vezira imperativ.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
U 24. kolu BHT Premijer lige Sarajevo će ugostiti Travnik, a prema Musemićevim riječima, njegova se ekipa dovela u situaciju da u srijedu mora pobijediti.

"Ne volim igrati na domaćem terenu kada moja ekipa ima imperativ pobjede, ali smo se doveli u tu neugodnu situaciju i tri boda su neophodna. Gledao sam Travnik kada je nesretno izgubio od Željezničara i kada je savladao Zrinjski. To je ekipa koja igra dobro, ali ja od svojih nogometaša tražim da sutra pobijede", jasan je bio Musemić.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Težak meč očekuje i stoper FK Sarajevo Amer Dupovac te smatra kako je za pobjedu potrebno da svaki igrač na terenu pruži svoj maksimum.

"Prošle godine nam je Travnik nanio poraz i prekinuo naš dugi niz pozitivnih rezultata. Veliki su nam dužnici zbog toga. U utakmici nam neće biti lako, oni dolaze po bodove, ali mi imamo imperativ pobjede. Do tri boda ćemo doći samo ako svi damo svoj maksimum, drugačije ne", rekao je Dupovac.

Pobjeda protiv Travnika je neophodna i zbog poraza Sarajeva u Širokom Brijegu. Bordo ekipa je imala vodstvo od 1:0, ali ga je ispustila i na kraju izgubila sa 2:1. Utakmicu su obilježile i dvije sporne situacije, prvo sudija Radosav Vukasović nije sankcionisao oštar prekršaj nad Asmirom Suljićem u ekipi Sarajeva, a potom nije dostudio igranje rukom Krešimira Kordića, koji je potom postigao pobjednički pogodak za Širokobriježane. Musemić se ne slaže sa odlukama sudije, koje su i prema snimcima utakmice očigledno pogrešne.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
"Gledao sam te situacije na TV-u i ne mogu da vjerujem kako šest sudija može propustiti onakav prekršaj kakav je bio na Suljiću. To Evropa treba vidjeti, ne mogu da vjerujem. Sudija jeste pustio prednost, ali je trebao sankcionisati raniji prekršaj. Srećom, Asmir je lagan i spretno je pao, pa je prošao bez ozbiljnijih posljedica. Što se tiče Kordićevog igranja ruke, to je također očigledno. Mi smo mogli i pobijediti, isto tako, mogli smo i izgubiti da i nije bilo pomenutih situacija, ne žalim se, ali je činjenica da je Kordićev gol odlučio susret", smatra Musemić.

Sarajevo u posljednja tri susreta ne zna za pobjedu, a Musemić smatra da je to rezultat spleta loših okolnosti, povreda i suspenzija.

U susretu s Travnikom šef stručnog štaba Bordo ekipe neće moći računati na suspendovanog Suljića i povrijeđenog napadača Emira Hadžića, a pod upitnikom su Mario Tadejević i Alen Melunović.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Novinari od Musemića zatražili komentar na priče koje su se pojavile u posljednje vrijeme, a tiču se toga da pojedini igrači ne zaslužuju dres FK Sarajevo.

"Na početku sam rekao da je igrački kadar takav kakav jeste. Sad ne možemo ništa mijenjati, nego pokušavamo izvući maksimum iz onoga što imamo. Na kraju sezone ću donijeti svoju ocjenu", izjavio je Musemić.

Utakmica između Sarajeva i Travnika se igra u srijedu s početkom u 17 sati. Ulaznice će koštati po 5 KM za sjevernu tribinu "Vedran Puljić", 7 KM za istočnu te 8 KM za zapadnu tribinu.