sport
3

Munoz: Protiv Poturka idem na sve ili ništa

FENA
Borilačka manifestacija ''Final Fight Championship'' bit će održana u petak, 13. marta, u sarajevskom Centru Skenderija.

U kick-boks dijelu programa publika će gledati zanimljive dvoboje, a u glavnom meču snage će odmjeriti bh. borac Dževad Poturak i Španac Frank Muñoz.

"Poturak je dobro poznat i iskusan borac koji se borio s velikim borilačkim imenima, kao što su Badr Hari ili Alistair Overeem. Možda nije tehnički savršen borac kojeg sam imao priliku vidjeti, ali zato je vrlo srčan i nikad ne odustaje. Uistinu ga vrlo cijenim kao borca s obzirom na to što je učinio tokom svoje karijere", rekao je Muñoz na početku razgovora za "Fight Site".

Muñoz je bio sudionik K-1 World Grand Prix Finala koje je 2012. održano u zagrebačkoj Areni, u kojem je poražen od Mladena Brestovca.

U karijeri je ostvario učinak od 60 pobjeda (31TKO) i 16 poraza. U posljednjem je meču poražen od sunarodnjaka Cesara Cordobe nakon što je imao pet pobjeda u nizu, te će u Sarajevu tražiti povratak pobjedama.

"Mislim da je motivacija u ovom trenutku moja najveća prednost. Znam da publika u Sarajevu neće biti razočarana onim što će vidjeti u tom meču. Svi mogu očekivati pravi vatromet i spektakl kakav se rijetko viđa. Ići ću na sve ili ništa", rekao je Muñoz.

Tokom 2013. godine bio je pobjednik SUPERKOMBAT Fighting Championshipa te je i evropski WAKO-Pro K-1 prvak.

Dvojica teškaša zaključit će večer sarajevskog FFC izdanja.