sport
0

Mujezinović ne dolazi na pripreme bh. košarkaša

FENA
Haris Mujezinović se neće pridružiti muškoj košarkaškoj reprezentaciji na pripremama za kvalifikacije za EP u Španiji 2007. godine.

Nakon obećanja koje je Mujezinović dao selektoru Nenadu Markoviću, te kupovine i slanja avionske karte, Mujezinović nije bio dostupan nikome iz tabora reprezentacije BiH. Košarkaški savez BiH je od putnog agenta došao do informacije da je plaćenu avionsku kartu Mujezinović lično otkazao, saopćeno je iz Košarkaškog saveza BiH.

"Ovakav odnos je nedopustiv i bit će sankcioniran u skladu s pravilima FIBA-e. Generalni sekretar KSBiH je dobio zadatak da odmah pokrene proceduru suspenzije Harisa Mujezinovića zbog neopravdanog neodazivanja pozivu selektoru", navodi se u saopćenju Saveza.

[SLIKA]1[/SLIKA] Haris Mujezinović

"To je samo jedan negativan izuzetak koji još više naglašava korektan odnos ostalih igrača. Tako je Henry Domercant pred svadbu i s tek saniranom povredom došao na dio priprema, iako je tek u julu otišao na odmor. Svi ostali igrači su se odazvali, iako većina njih ima status zvijezda u sredinama u kojima igraju. To je nešto što treba isticati i što gradi fantastičnu atmosferu koja je svakim danom intenzivnija u našem timu. Haris će biti suspendovan u propisanim okvirima i o tome će biti obaviješten njegov novi klub", rekao je direktor reprezentacije BiH Haris Hadžić.