sport
0

Mostar se sprema za gradski derbi

FENA
Predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanskog kantona održali su danas sastanak s predstavnicima nogometnih klubova Velež i Zrinjski, te navijačima obaju klubova.

Na sastanku je bilo riječi o pripremama za utakmicu 11. kola Premijer lige BiH između gradskih rivala Veleža i Zrinjskog koja se igra u subotu na stadionu u Vrapčićima, s početkom u 14.30 sati.

Po riječima kantonalnog ministra unutrašnjih poslova Tomislav Martinović, MUP je učinio sve kako bi se utakmica odigrala u maksimalno sigurnoj sredini.

"Došlo je vrijeme da organiziramo utakmice koje će biti u sportskom i fer duhu. Grad se može ponositi činjenicom da ima dva premijerligaša i to može bit samo prednost Mostara. Uvjeren sam da će utakmica proći u redu i miru", kazao je Martinović.

O broju angažiranih policajaca ministar nije htio govoriti. Kazao je tek da će ih biti dovoljno te je upozorio da će prema Zakonu o sprječavanju izgreda na sportskim natjecanjima, policija tri sata prije i tri sata poslije utakmice vršiti posebne mjere kako na samom stadionu tako i u širem rejonu.

Na stadionu u Vrapčićima bit će i navijači Zrinjskog Ultrasi, i to njih tri stotine.

"Još ne znamo hoćemo li imali organizirani prijevoz. Ako ne dobijemo autobuse ići ćemo osobnim automobilima. U svakom slučaju, dolazimo u Vrapčiće. Obavijestili su nas da ćemo dobiti 300 ulaznica i da ćemo biti smješteni na posebnu tribinu. Zainteresiranih ima puno više i u zadnja dva dana prijavilo se oko 700 navijača", kazao je vođa Ultrasa Armin Smajić dodavši kako Ultrasi idu navijati za svoj klub te da ih ostalo ne zanima.

Predsjednik Veleža Ahmed Džubur kazao je da očekuje oko 6,000 navijača i korektno navijanje.

"Sve ono što znači nacionalizam i što znači vraćanje unazad, molim da bude eliminirano. Ne sumnjam da će se navijači Veleža ponašati civilizirano i da će napraviti dobar ambijent", dodao je Džubur.

I direktor HŠK Zrinjski Mladen Margeta izrazio je nadu da će se utakmica odigrati u fer ozračju te je pozvao sve navijače na korektno navijanje.