sport
19

Mostar: Brdsko-biciklistički maraton "Putevima šverca duhana"

FENA
U organizaciji Udruge "My Way" Mostar i "Sport1 Focus Sport" iz Kraljevine Norveške, 17. augusta prvi put bit će održan Međunarodni brdsko-biciklistički maraton pod nazivom "Putevima šverca duhana-Tobacco Road", saopćili su iz Udruge "My Way".

Ova svojevrsna manifestacija bit će prilika da Mostar i Hercegovina budu domaćini jednog biciklističkog takmičenja na državnoj razini, koje će promovirati biciklizam i biciklistički turizam te potencijale koje u tom smislu posjeduju ovaj grad i regija.

Također, ova biciklistička utrka bit će uvertira u svečanost otvaranja Biciklističkog parka Prenj, budući da "Tobacco Road" najvećim dijelom prolazi kroz tu planinu.

Ovaj projekt je organiziran u suradnji s Turističkom zajednicom Hercegovačko-neretvanske županije, koja je financirala kompletan projekt obilježavanja staza, postavljanja info-tabla i panoa.

Tako je u okviru Biciklističkog parka obilježeno 360 kilometara postojećih makadamskih puteva namijenjenih prvenstveno za brdski biciklizam, ali i za druge vidove rekreacije na kompletnom području planine Prenj.

Biciklistički park Prenj ima četiri "ulazne" točke na kojima su postavljene info table s mapom cjelokupnog parka i to Rujište, Jablanica, Konjic i Boračko jezero.

Učesnicima će biti distribuirane džepne karte biciklističkog parka, a posjetitelji će se moći upoznati i sa samim stazama i oznakama na terenu, s obzirom na to da utrka, kako je već navedeno, većim dijelom prolazi novoobilježenim stazama.

"Željeli smo da Grad Mostar promoviramo na jedan novi, neobičan, ali urban i progresivni način. BiH je već u svijetu prepoznata kao veliki potencijal za biciklizam i vjerujemo da će ova utrka biti svojevrsna atrakcija, s obzirom na to da će staza u potpunosti prolaziti nekadašnjim putevima krijumčarenja duhana",naveli su organizatori.

Također, ovaj će maraton će biti organiziran uz potporu brojnih biciklističkih klubova iz Mostara i BiH, a takmičenje će biti organizirano za kategorije Elite, U23, Juniori i Hoby u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Pobjednike očekuju vrijedne novčane i druge nagrade.