Lennox Lewis
0

"Moj povratak u ring spasio bi boks"

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Jedan od najboljih "teškaša" u historiji boksa 43-godišnji Lennox Lewis najavio je mogućnost povratka u ring.

"Ako mi netko plati ozbiljan iznos, recimo 100 miliona dolara, vraćam se u ring. Mogao bih biti spreman za borbu za naslov svjetskog prvaka nakon šest mjeseci treninga", izjavio je britanski bokser za list "Mail on Sunday".

Lewis je bio apsolutni svjetski prvak u teškoj kategoriji, koji je u profesionalnoj karijeri ubilježio 41 pobjedu (32 nokautom), 2 poraza i 1 neodlučeni ishod.

Pred njim su pokleknuli najveći bokseri u historiji sporta, uključujući Mikea Tysona i Evandera Holyfielda. Poraze su mu nanijeli samo Hasim Rahman i Oliver McCall, i to zato što ih je podcijenio. U penziju je otišao 2003. nakon što je pobijedio Vitalija Klička.

Unatoč tome što je spomenuo veliki novac kao mogući poticaj za povratak, Lennox Lewis ističe da mu to nije motiv.

"Bokseri se vraćaju na ring obično iz dva razloga, ili zbog novca, ili zbog atmosfere koju stvara publika. Meni nije potrebno ništa od toga, a posebno ne novac. Zadovoljan sam svojim životom, a moji rezultati govore dovoljno o tome kakav sam bio borac. No, mislim da me boks treba. U teškoj kategoriji sve je postalo dosadno jer više nema pravih faca. Moj povratak značio bi spas boksa", rekao je Lennox Lewis.